آيا در قرآن مجيد درباره زندگي مشترك زن و شوهر و همسرداري آيه اي داريم؟
قرآن كريم دو چيز را ركن و اساس تحكيم بنيان خانواده ميداند، كه بيتوجهي به آن، راه نفوذ شيطان را هموار ميسازد؛ كه آن دو، آرامش و محبت بين زن و شوهر است.
خداوند سبحان ميفرمايد: «وَ مِن آياتِهِ اَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ انفسكم اَزْواجاً لِتسكنوا اليها و جعل بينكم مودةً وَ رَحْمةً اِنَّ في ذلكَ لآياتٍ لِقُوْمَ يَتَفكَّرُونَ»؛ روم(30)، آيه 21. يكي از آيات الهي آن است كه براي شما از جنس خودتان جفتي بيافريد كه در برِ او آرامش يافته و با هم انس گيريد و ميان شما رأفت و مهرباني برقرار فرمود در اين (-(زندگي مشترك )-)نشانههايي است براي كساني كه تفكر ميكنند»در سوره اعراف آيه 189 نيز تعبير سكونت و آرامش آمده است..
از اين رو، سفارش شده با دختر بسيار دوستار و مهربان، ازدواج كنيد.
رسول اكرمصلي الله عليه وآله ميفرمايد: «اِنَّ خَيْرَ نِسائِكُمْ اَلْوَلُود والْوَدُودُ اَلْعَفيفَةُ» وسائلالشيعه، ج 14، ص 41.؛ «بهترين زنان شما، زنان فرزند آور، بسيار دوستدار و پاكدامن هستند».
زن و شوهر اگر بخواهند زندگي موفق و پايداري داشته باشند، بايستي رمز و رازهايي كه باعث سعادت و ايجاد محبت بوده، بدست آورده و آن را در زندگي به كار ببندند.
نبي اكرمصلي الله عليه وآله ميفرمايد: «جِهادُ الْمَرأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّل» مستدركالوسائل، ج 8، ص 9.؛ «جهاد زن، همسرداري نيكو است».
و نيز درباره مرد ميفرمايد: «اَلكادُّ عَلي عِيالِهِ كَالْمُجاهِدِ في سَبيلِ اللَّهِ» وسائلالشيعه، ج 12، ص 34.؛ «كسي كه براي آوردن روزي خانواده و فرزندان كار و تلاش كند، همانند مجاهد در راه خداست».
بنابراين زن و شوهر همانند دو مجاهدند؛ كه يكي بيشتر در خانه و ديگري بيشتر در بيرون از خانه، هم پاي يكديگر كوشش كرده و بنيان ثبات خانواده و روابط دوستانه و صميمانه را شكل ميدهند و نزد خداوند از جايگاهي شايسته برخودار ميگردند.
آشنايي به امور همسرداري، خانه داري و اصول تربيتي براي هر دختري كه زندگي مشترك را شروع ميكند؛ لازم و بايسته است تا در پرتو آن بتواند امنيت و آرامش را در محيط خانه فراهم نمايد. امروزه لازم است دورههاي آموزشي براي زوجهاي جوان حتي قبل از ازدواج برگزار گردد و يا حداقل از طريق مطالعه و دقت در تجربه ديگران بتوانند استحكام بنياد خانه و خانواده را تضمين كنند.
حسن خلق كه در آيات قرآني از آن سخن به ميان آمده و حتي پيامبر با عنوان «إِنَّكَ لَعَلي خُلُقٍ عَظِيمٍ»؛ قلم (68)، آيه 4. مورد تمجيد و ستايش خداوند قرار گرفته، به معناي نرمخويي، نيك گفتار بودن و گشادهرويي با ديگران است.
بنابراين با توجه به كاربردها و مصاديقي كه قرآن براي حسن خلق بيان داشته ميتوان گفت كه «حسن التبعل»؛ «و نيكوهمسرداري از سوي خانمها» به معناي رفتارها و هنجارهاي نيك و حتي فراتر از آن است. همچنان كه خوشرويي و تلاش و فداكاري مرد در رديف جهاد دانسته شده و چنين مردي را مجاهد در راه خدا برشمرده است.
:: برچسبها:
من ,
گل ,
عکس ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1